3 jaar garantie op de houtkachels van Saenfire


De kwaliteit van onze kachels is goed en hierdoor kunnen wij 3 jaar garantie geven op de Body van de Saenfire kachel. Al onze kachels zijn CE-gekeurd.


GARANTIEVOORWAARDEN

De garantietermijn van Saenfire houtkachels is 3 jaar. De garantieperiode begint op de dag van aankoop. De aankoopnota geldt als datum voor uw garantie. Indien u aanspraak op garantie wilt maken dient de haard op de juiste wijze aangesloten te zijn.

Wanneer zich binnen de garantie periode een defect voordoet aan de body van de kachel en de oorzaak van dit defect een materiaal en/of fabrikage fout is, dan zal Saenfire het desbetreffende onderdeel gratis leveren. Bij eventuele montage van dit onderdeel op locatie worden de voorrij- en loonskosten aan u doorberekend.

De garantie wordt alleen verleend door de Saendire dealer waar u de kachel heeft gekocht.

Wanneer de Saenfire dealer het defect niet kan oplossen, dan is Saenfire bereid in overleg met de dealer het probleem op te lossen. Hier gelden dezelfde voorwaarden als hierboven.

Indien een onderdeel of complete kachel moet worden opgestuurd om te beoordelen of aanpassing of vervanging nodig is, dient na overleg eerst het aankoopbewijs doorgestuurd te worden.

Bij service- en garantiewerkzaamheden binnen de garantieperiode bij u aan huis, dient vooraf het aankoopbewijs getoond te worden. De loon-en voorrijkosten voor werkzaamheden bij u op locatie worden aan u doorberekend. Onderdelen zijn binnen de garantiebepaling kostenloos. Wanneer u de kachel bij een defect binnen de garantieperiode van 3 jaar bij uw dealer langs brengt, worden er geen loonskosten gerekend voor werkzaamheden.

De houtkachel dient geïnstalleerd te worden door een erkend Saenfire dealer. Het rookgasafvoerkanaal dient vooraf door een schoorsteenveger of installateur goedgekeurd te worden. Bij doe-het-zelf installatie dient de installatie uitgevoerd te worden volgens de geldende landelijke voorschriften c.q. het bijgevoegde installatie en inbouwvoorschrift. Ook dient het advies van de Saenfire dealer opgevolgd te worden.


De garantie vervalt wanneer:

Aangepaste garantie bepalingen:

 
** geen garantie bij het stoken van vreemde brandstoffen en/of tropische hardhout soorten

Wanneer u garantie en of service wilt aanvragen dient dit via uw Saenfire dealer te geschieden. Deze ontvangt graag het geldende aankoopbewijs en een kleine schriftelijke uitleg van het defect.